وتدخليهم الميكرويف بردو على 100 لمده 3 دقايق وتبقي تمام
تاني حاجه الخضار
هتعمليه بطريقتك العاديه اللي بتطبخي بيها بس طبعا لو هتحمري بصل بيبقى على بوتجازك
وبعدها بتحطي الخضار في الحله البيركس او النوع اللي عندك وفي الميكرويف
انا بالنسبه ليه الخضار بيبقى على A4 وبعدها بيطلب مني الوزن
يعني لو نص كيلو هتختاري ال 500 جرام او اقل او اكتر على حسب وزن الخضار
وبعدها تدوسي START وهو هيسويه ولو خلص الوقت ولاقيتي الخضار ناقص سوا
هتعيدي من تاني نفس الخطوات بس طبعا هتقللي الجرامات او ممكن نفس الجرامات عادي
بس تدوسي ستوب STOP في الوقت اللي انتي عاوزاه بس مره واحده بس
عشان تتاكدي من السوا مش شرط يعني تكملي البرنامج للاخر
ممكن توقفيه في اي وقت لما تحسي انه خلاص استوى ولو لسه هترجعي تدوسي تاني START
وهو هيكمل وهكذا ولو شوفتي انه استوى قبل ما يخلص البرنامح هتدوسي STOP مرتين ورا بعض
البطاطس بعملها في برنامج لوحدها بالنسبه للميكرويف بتاعي بيبقى A2 وبتشوى البطاطا في نفس البرنامج بس بتلفيها في ورق
وكل ميكرويف اعرفي برنامجك اللي هتستخدميه من الكتالوج بيبقى مكتوب فيه كل حاجه وكمان بعضص الميكرويفات بيبقى مكتوب على الجهاز نفسه بعض البرامج الاسا سيه
كمان فيه برنامج للبيتزا بتعمليها وتعجنيها وتحطيها في صنيه بيركس ومعاها الاضافات بتاعتها وتحطيها في الميكرويف انا عندي بعملها على A9
وبيطلب منك بردو الوزن بالجرامات تضفيه وتدوسي START وتبقى تمام
بعمل فيها كمان فراخ مشويه و حمام مشوي او سمان مشوي
بتتبليها بطريقتك عادي وتشغلي برنامج الشوي
بالنسبه لي بيبقى A10 وبشغل التلاته مع بعض الشوايه والميكرويف والفرن
لما بتضغطي على برنامج الفراخ وتدوسي ستارت بيبقى عندك كذا اختيار
ممكن ميكرويف بس او شوايه وميكرويف مع بعض او التلاته اعمليها للبرنامج اللي تفضليه
وكل برنامج له وقت بساقصى وقت وده للفرخه الكبيره بيكون ساعه الا ربع
انا بتاخد مني وقت 36 دقيقه لو حاطه 4 حمامات او سمان او فرخه
حوالي كيلو ونص لو اكبر بتاخد حوالي 45 دقيقه
والفراخ البانيه بشويها بردو في نفس البرنامج
اللحمه ممكن تشوي الريش او اللحمه اللي فيها دهون وليها برنامج خاص بيها
لكن لو لحمه عاديه وحمرا ما انصحكيش لانها بتنشف ومش بتبقى حلوه
وكمان بعمل المكرونه البشاميل فيه بردو هتعمليها عادي بطريقتك
وتحطيها في برنامج التسخين لو مش عندي الميكرويف فيه فرن حوالي 6 دقايق
وفي الاخر شغلي الجريل برنامج الشوايه يعني عشان تحمري الوش
وممكن تسلقي المكرونه او الرز بس بتكتري الميه عن الطبيعي الضعف تقريبا
كمان السمك بتبليه من جوا بس وبتحطيه على الجريل وفي الميكرويف على
برنامج السمك انا عندي بيبقى A5 وبردو بتحددي الكميه
وتشغليه وبيبقى تمام في معاده
واهم حاجه ودايما بحتاجلها وهي تدويب الاكل المجمد
يعني فراخ او لحمه او اي حاجه عاوزه تفكيها وهي مجمده بفكها في الميكرويف وبتوفر عليه وقت كتير بصراحه
وطبعا بالبرنامج الخاص بازاله التجميد عندي له زرار لوحده بدوس عليه بيطلب
مني الوزن وبحدده وبعدها بدوس تشغيل وهو بيحدد المده اللي هيحتاجها
ويخلصها ولو لاقتيه محتاج تاني وقت او ما فكش كويس بتعيدي تاني وبردو
بتدوسي توقف عشان تتاكدي من الاذابه وتكملي او توقفي على حسب ما
انتي شايفه
وطبعا التسخين كلنا عارفينه انا بسخن فيه كل الاكل ولو الشاي برد مني بسخنه تاني
وكمان بينفعني في اي عصير للاطفال ومش عاوزه اديهولهم بارد بشغل برنامج
التسخين بس اقل حاجه طبعا عشان ما يسخنش مجرد بس يبقى بدرجه
الحراره العاديه
وكمان بعمل فيه الفشار من غير دهون ولا زيت بحطه بس في طاجن بيركس بالغطاء او
علبه سليكون بتبقى بالغطاء بردو او ممكنم تشتري الغطاء الخاصه بالميكرويف وبتشغلي برنامج التسخين لمده 6 دقايق مثلا وتزودي لو مخلصش كل الكميه او تقللي لو هي كميه بسيطه
كمان بدل من اقلي الهامبورجر او الفراخ البانيه او السوسيس بردو بحطهم في الميكرويف على الجريل واشغله للفراخ البانيه برنامج الفراخ والهامبورجر والسوسيس برنامج اللحوم او برنامج الشوايه